LUNA IANUARIE MARCHEAZĂ CREȘTERI TEMPERATE A PREȚURILOR LOCUINȚELOR DIN TIMIȘOARA

LUNA IANUARIE

MARCHEAZĂ CREȘTERI TEMPERATE A PREȚURILOR LOCUINȚELOR DIN TIMIȘOARA

Prețurile locuințelor ne-au obișnuit cu o tendință susținută de creștere în ultimii doi ani, tendință manifestată cu precădere în cele mai mari orașe din țară. În 2017 creșterea prețurilor continuă în cele mai mari orașe din țară, manifestându-se temperat la Timișoara, dar și la Cluj-Napoca.

Conform indicelui Imobiliare.ro, la nivel național, preșul mediu al apartamentelor noi și vechi, a înregistrat o creștere de 1,3% în prima lună a anului în curs. Astfel, de la 1050 de euro pe metrul pătrat, preț mediu național înregistrat în luna decembrie, la 1064 de euro pe metrul pătrat în luna ianuarie 2017. Față de perioada similară din 2016, prețul mediu a crescut cu 9,6%. În ultimele 12 luni, Bucureștiul s-a situat pe primul loc în ceea ce privește ritmul creșterii, urmat de Cluj-Napoca și Timișoara.

În luna ianuarie, preșul locuințelor din Timișoara a manifestat un avans temperat, de 0,3% din punctul de vedere al prețului cerut de vânzători, de la 1.027, la 1030 de euro pe metrul pătrat. Față de perioada similară din 2016, avansul este mult mai semnificativ, respectiv 8,2%, ceea ce situa prețul mediu pe metrul pătrat la nivelul de 952 de euro. Apartamentele vechi s-au apreciat în ultima lună cu 1,1%, de la 1.018 pe metrul pătrat, la 1.029 euro pe metrul pătrat. În același timp, prețurile apartamentelor noi s-au depreciat cu 2,3% în luna ianuarie 2017, față de luna decembrie 2016, respectiv de la 1.056 euro pe metrul pătrat, la 1.032 euro pe metrul pătrat.

În Timișoara sunt în derulare o serie de proiecte imobiliare de anvergură care vor schimba peisajul urban, dar și percepția asupra spațiului locativ și de birouri. Concurența de pe piața locuințelor noi se resimte direct în prețuri care pot deveni din ce în ce mai competitive.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *