Preotul Grigore Melnic, un adevarat Parinte pentru comunitatea din Câmpina

Preotul Grigore Melnic, un adevarat Parinte pentru comunitatea din Câmpina

Preotul Grigore Melnic, un adevarat Parinte pentru comunitatea din Câmpina

 

 

 

Cine este Preotul Grigore Melnic si care este povestea sa? ⛪️

 Pentru ca pretuim oamenii si comunitatea in care locuim, ne-am propus sa aducem la lumina povestile celor care ne impacteaza viata de zi cu zi, sa aflam povestile lor.

Asadar, astazi vom incepe cu Parintele Grigore Melnic, preot al Bisericii Sf. Parascheva din Campina. Asadar, urmariti in continuare cuvintele Parintelui:

 

„Care este povestea Dumneavoastra?

Fiul inginerului Corneliu, venit in copilarie din Basarabia stramoseasca si al invatatoarei Maria Severa din Breaza am primit la nastere numele Grigore care in limba greaca inseamna „cel iute”, fiind parca o profetica numire pentru o viata intensa, care incepe in anul doi de liceu, in 1985 cand tata a plecat din lumea aceasta in urma unui tragic accident de circulatie. La inmormantare, atunci cand totul mi se parea durere si haos am cunoscut cateva persoane minunate, preotii, care m-au imbratisat si care m-au facut sa ma intreb, cine sunt acesti oameni, de unde au puterea si dragostea de a aduce speranta acolo unde era moarte? Am inceput sa citesc si eram fascinat de ceea ce descopeream. In 1987 am intrat la Facultatea de Teologie si noua luni am fost in armata, intr-un batalion disciplinar pentru cadre, la Zalau, acolo unde eram tratati ca „dusmani ai politicii partidului de creare a omului nou”. Conform cuvantului „ce este frumos trece repede”, asa au fost anii studentiei. In 1993 m-am casatorit si am fost hirotonit preot pe seama Parohiei Mires, Comuna Sangeru, Judetul Prahova, o comunitate de oameni minunati impreuna cu care ne-am rugat dar am si muncit, construind o minunata casa parohiala intr-o feerica priveliste. In 1999 am venit la Campina unde am ctitorit Biserica Sf. Parascheva si unde slujim lui Dumnezeu si oamenilor.

 

In ce fel sunteti implicat in dezvoltarea comunitatii?

Am gasit la Campina persoane cu totul speciale, din diferite domenii de activitate: medici, profesori, ingineri, intreprinzatori, oameni simpli, cu totii calauziti de flacara credintei ce arde in sufletele lor. Am format o minunata echipa parohiala care stie sa se bucure atat la marile sarbatori cat si in Duminicile de rand, in pelerinaje sau in diversele actiuni caritabile. Personal, sunt foarte bucuros ca fac parte din acest grup si ii multumesc lui Dumnezeu pentru aceasta.

 

Ce impact aveti in comunitate si in vietile oamenilor?

Un vechi sfat pastoral spune ca preotul trebuie sa faca tuturor toate. Asta inseamna sa te bucuri alaturi de oameni atunci cand isi boteaza sau isi cununa copii, atunci cand au o implinire, o realizare dar sa fii aproape si la necaz, boala, suferinta, rele intamplari. Pe cei care au primit de la Domnul indestulare materiala trebuie sa-i faci sa multumeasca pentru aceasta si sa le cobori privirea catre cei apasati si in nevoi.

 Ca persoana publica, viata preotului trebuie traita cu multa atentie, ca nu cumva printr-o vorba sau o fapta mai putin potrivita sa devii piatra de poticnire pentru cei care vor sa te stie un om bun, drept si nepatimas.

 

Care sunt planurile de viitor care implica comunitatea?

Ca preot slujitor intr-o comunitate parohiala cred ca trebuie foarte bine armonizate cele doua chemari ale preotiei, cea sacerdotala si cea social-filantropica. Preotul este in primul rand slujitor al Sfantului Altar si pe aceasta linie voi incerca sa fiu in continuare zilnic in biserica si dispus la ajutor neconditionat atat prin rugaciune cat si prin sfat duhovnicesc. In plan social avem in lucru doua asezaminte. Unul este in curtea bisericii acolo unde organizam un mic spatiu in care sa ne putem organiza pentru a oferi hrana celor care cu adevarat au nevoie de ajutor. Celalalt se gaseste in spatele autogarii, pe strada Petrolistului si este o lucrare ampla care va include si camere pentru persoane defavorizate, violenta domestica, batrani saraci si singuri.

 

Cum credeti ca puteti ajuta la dezvoltarea comunitatii?

Asezamantul de pe strada Petrolistului reprezinta o provocare pentru toti cei care doresc sa se implice efectiv in latura sociala. Nadajduiesc ca alaturi de iubitorii de fapte bune vom vedea acest vis implinit.

 

 Cuvant la Sarbatoarea floriilor

Domnul Hristos intra in Ierusalim pentru a ne invata pe noi oamenii ce inseamna iubirea jertfelnica. Sa ne deschidem inimile pentru ca Mantuitorul Hristos Sa patrunda si in interiorul nostru pentru a ne schimba vietuirea.

Cuvantul Domnului dupa Inviere „Bucurati-va” sa ne fie izvor de bucurie in propria fiinta, in familiile noastre dar si in relatia noastra cu aproapele.”

Aceasta este povestea Parintelui Melnic, un om pe care Agentia Matos il apreciaza din toata inima si ne dorim ca toate planurile de viitor sa ajunga la indeplinire cu ajutorul Domnului.

 

 

  • Distribuie :

Cauti un imobil? Sau cauti un client pentru proprietatea ta?

Asteptam cererea sau oferta ta, prin completarea formularului!