Guvernul anunță faptul că măreşte garanţiile pentru Prima Casă cu 175,5 milioane lei. Banii provin din plafonul necheltuit de anul trecut.

 

Ştiu că mereu ţi-a plăcut să te informez, să fi zilnic informat despre tot ce se întâmplă în imobiliare în ţară şi de ce nu să afli ce se mai vinde în oraşul tău în comună ta, chiar dacă locuieşti în ţara sau afară cu mine mergi la sigur de aceea îţi spun alege Matos Imobiliare, că ai să faci numai alegeri bune..

Mai mult, Executivul anunță scăderea comisioanelor aplicate la soldul garanţiei acordate de către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

”Pentru garanţiile care se acordă în semestrul I al anului 2017, nivelul comisionului este de 0,45% pe an, în scădere de la 0,49% cât a fost anul trecut, aplicat la soldul garanţiei acordate de către FNGCIMM în numele şi în contul statului”, se arată în comunicatul transmis.

Guvernul anunța la finalul lunii ianuarie un plafon de 2.5 miliarde de lei, cu aproximativ 440 de milioane de lei mai puțin ca în 2016, potrivit unui proiect de hotărâre publicat de Ministerul Finanțelor Publice, aflat în dezbatere publică. Cu noua suplimentare, plafonul din acest an pentru Prima Casă va ajunge la 2,7 miliarde de lei.

După un calcul simplu, cele 2,5 miliarde lei permit acordarea unor credite de aproximativ 5 miliarde lei, în condiţiile în care statul garantează 50% din valoarea unui credit pentru o locuinţă nouă sau consolidată, iar valoarea acesteia nu depășește 70.000 euro. Pentru locuințele mai vechi de 5 ani, garanția va fi de 40%.

De la începutul programului Prima Casă și până în luna noiembrie 2016, au fost acordate 203.783 garanţii în valoare totală de aproximativ 17,5 miliarde lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *